FAQ DermaSilk Intimo

Heeft DermaSilk Intimo bijwerkingen?

Na 10 jaar ervaring met DermaSilk Intimo en internationaal gebruik, zijn er tot op heden geen bijwerkingen gemeld. Ook niet in de diverse klinische studies. DermaSilk is een veilige natuurlijke stof en kan geen allergie of irritatie veroorzaken.

Hoe was ik DermaSilk Intimo?

DermaSilk Intimo is van zijde met speciale antibacteriële werking en is niet te vergelijken met normaal ondergoed of kleding. DermaSilk Intimo is speciaal gemaakt en daardoor gevoeliger. DermaSilk dient voorzichtig behandeld en gewassen te worden. Bij intensief gebruik van DermaSilk Intimo, zijn meerdere exemplaren nodig.

  • Verwijder het DermaSilk label vóór het wassen/dragen.
  • Was DermaSilk met de hand (30 graden) of in de wasmachine op een zijde- of wolwasprogramma.
  • Gebruik een milde vloeibaar wasmiddel zonder enzymen en bleekmiddelen of milde shampoo.
  • Gebruik geen wasverzachters of bleekwater
  • Spoel grondig.
  • Centrifugeer niet.
  • Droog DermaSilk op een handdoek bij kamertemperatuur. Trek het kledingstuk iets uit naar zijn oorspronkelijke grootte. DermaSilk mag niet in de droger, zijde materiaal droogt binnen drie uur.
  • Strijk de producten van DermaSilk niet.

Hoe krijgt het materiaal zijn originele witte kleur?

Om ervoor te zorgen dat het materiaal zijn originele kleur terug krijgt: Maak een oplossing van twee eetlepels soda per liter water en laat het DermaSilk Intimo materiaal hier een paar uur in weken en dan wassen volgens voorschriften. Soda (natriumbicarbonaat) wordt verkocht in de supermarkt of drogisterij. Soda is overigens ook geschikt om uw was, vetvrij te maken. Het effect van DermaSilk Intimo wordt overigens niet beïnvloed door verkleuring.

Waarom is het materiaal zo gevoelig

DermaSilk Intimo is van 100% natuurzijde en wordt gefabriceerd met de zogenaamde snoek-steken wat de luchtstroom bevordert en transpiratie tegengaat. DermaSilk Intimo heeft ook zeer lange vezels, en hierdoor is er minder irritatie van de huid. DermaSilk Intimo is echter wel gevoelig materiaal. Draden kunnen breken en hierdoor kunnen ‘ladders’ ontstaan. Deze zijn niet van invloed op het effect van DermaSilk Intimo.

Wat is het effect van DermaSilk Intimo op aandoeningen zoals schimmelinfecties?

DermaSilk Intimo is werkzaam bij de, door bacteriële- en schimmelinfectie, aangetaste huid. DermaSilk Intimo vermindert irritatie van de huid bij alle genitale infecties en schimmels.

Wat onderscheidt DermaSilk Intimo van gewone zijde?

DermaSilk Intimo heeft een beschermende en antibacteriele werking waardoor eczeem, irritatie, infectie en jeuk verminderen. In tegenstelling tot gewone zijde heeft DermaSilk Intimo een bacterie en schimmeldodende werking waardoor huidinfecties worden bestreden zonder de normale huidbacteriën aan te tasten. Normale zijde bevat Sericine en Sericine kan een allergie veroorzaken. Sericine is verwijderd uit de vezel van DermaSilk Intimo en vormt dus geen risico voor de huid.

Mag ik naast DermaSilk Intimo een crème gebruiken?

Ja, DermaSilk Intimo wordt vaak gebruikt in combinatie met een crème.

Helpt DermaSilk Intimo bij iedereen?

Uit klinische studies blijkt dat DermaSilk een effectieve aanvulling is op de behandeling van eczeem.

Kan DermaSilk Intimo resistent raken tegen bepaalde bacteriën en schimmels?

DermaSilk Intimo werkt door een zuiver fysisch proces waardoor bacteriën en schimmels geen resistentie kunnen ontwikkelen. Doordat DermaSilk Intimo de bacterie groei stopt in plaats van de bacterie doodt, stopt huidinfectie en blijven de normale huidbacteriën in strand.

Bevat DermaSilk Intimo latex?

DermaSilk en het gebruikte elastiek bevatten geen latex.

vraag schimmelinfecties